csokfin

Figyelem: MÉG nem maradtál le a CSOK-ról – de már nincs sok időd.

Szerezd meg te is lakossági árlistánkat a teljes műszaki leírásokkal!

2023 végén a jelenlegi formájában megszűnik a CSOK, és még a bennfentesek sem tudják, pontosan mi érkezik helyette. ?‍?‍?‍?

A nagyobb településeken azonban a jelenlegi álláspont szerint a lemaradók elveszítik a családi otthonteremtési kedvezményt, a 3%-os kamatozású támogatott hitelt, sőt, az illetékmentességet és az adóvisszatérítési támogatást is. Ez egy átlagos családnak egy új otthon esetében több tízmillió forintot jelenthet. ?

Sokan szeretnének még sorra kerülni idén

Nem csoda, hogy megindult a „roham” az év végéig elérhető jelenlegi forma igényléséért, ez azonban a rendszer szereplőinek extrém leterheltségét is magával hozza. Azok, akik eddig különböző okokból halogatták az ingatlanvásárlást vagy építtetést, de biztosan szerették volna igénybe venni ezt a támogatást, most mind a bankoknál, mind a tervezőknél és kivitelezőknél jelentkeznek sürgető igényeikkel.

És azt kell mondanunk, hogy jól teszik – bár úgy tűnhet, év végéig még maradt némi idő, az egyes munkafolyamatok átfutása miatt tulajdonképpen heteken belül ki lehet csúszni a rendszerből.

Ezek nélkül nem megy

Ha új otthonod építtetésére használnád a CSOK-ot és a támogatott hitelt, a bank felkeresése előtt a jövedelemmel és társadalombiztosítási jogviszonnyal kapcsolatos igazolásokon kívül az alábbiakra lesz szükséged:

✅ kész tervekre

✅ aláírt kivitelezői szerződésre

✅ költségvetési adatlapra

✅ E-naplóra (legalább készenlétbe helyezve)

✅ szakági tervezői nyilatkozatra

De mindet rábízhatod az ADAM-HOUSE-ra!

Bonyolultnak hangzik? Nos, az is, de van jó hírünk is: SIP paneles készházakat gyártó és kivitelező cégként egyrészt könnyűszerrel megfelelünk az összes kapcsolódó energiahatékonysági normának (túl is teljesítjük őket), másrészt építésztervezőink segítségével az első lépéstől kezdve támogatni tudunk Téged minden, az építkezéssel kapcsolatos lépésben.

❗Ez azt jelenti, hogy a fentiek beszerzésével nem lesz teendőd, ezeket mindet az ADAM-HOUSE-ra bízhatod!

A kész tervek kialakítása így is igénybe vesz némi időt, hiszen ehhez részedről is szükséges aktív közreműködés – fontos, hogy az otthon, amiben élni fogsz, olyan legyen, amit megálmodtál! ?

További ügyintézés

Innentől azonban felgyorsulnak az események, és a fenti dokumentumokat a szerződés aláírást követően pár napon belül készen adjuk át, amennyiben kész építész tervekkel rendelkezel. Amennyiben velünk szeretnéd az építész tervezést is megoldani, hogy minden valóban egy kézben maradhasson, úgy erre is van rövid határidőn belül lehetőség.?

Ezekkel tudsz aztán bemenni a bankba, ahol a választott pénzintézet saját formanyomtatványát kitöltve tudod elindítani az igénylési folyamatot. Ennek átfutása általában – kevésbé terhelt időszakban – 4-6 hetet vesz igénybe.

Határidők

Mit is jelentenek a fenti számok, ha konkrét dátumokról beszélünk?

?Számoljunk visszafelé!

?December 31-ig meg kell kapnod a jóváhagyást a banktól az igénylésedre. Az év végi ünnepek és a „hajrá” miatt hét hetes időszakkal számolva ez azt jelenti, hogy november 10-ig kell készen lennie minden olyan dokumentációnak, tervnek, aminek az elkészítésében mi tudunk segíteni Neked. Nálunk a teljes folyamat átfutási ideje általában 3 hónap. Ezek alapján azt mondhatjuk, hogy ha ❗augusztus 10-ig ❗megkerestek minket, akkor mi mindent megteszünk azért, hogy határidőre elindulhasson új otthonotok építése, és nem rajtunk fog múlni, hogy sikerül-e a CSOK-ot még teljes egészében igénybe venni.

?De van még egy jó hírünk!

Hogy a tervezés fázisát megkönnyítsük és meggyorsítsuk, hamarosan ?18 mintaházzal? jelentkezünk majd egy mindent összefoglaló katalógus formájában: ezekből választva a tervezés ideje jelentősen lerövidül, így lesz megoldásunk augusztus 10. után is!

Ezeket hamarosan megmutatjuk, addig is kövessétek az oldalunkat, és ha biztosra akartok menni, jelentkezzetek nálunk egy egyeztetésre már most! És persze ne feledjétek:

?Ha gondtalan tervezés, építkezés… és ha SIP ház, akkor ADAM-HOUSE!?

Szerezd meg te is lakossági árlistánkat a teljes műszaki leírásokkal!

Ünnepi nyitva tartás

Kerekharaszti gyártóüzemünk és hatvani irodánk téli leállás és azt követő leltár miatt 2023. december 18-tól 2024. január 5-ig zárva tart!

Szeretnéd látni egy SIP ház felépítésének teljes folyamatát?

Győző, az egyik kedves ügyfelünk lépésről lépésre dokumentálta egy Adam-House felépítésének teljes folyamatát: a tervezéstől az átadásig. Közös munkánkról készült fényképeit és tapasztalatait a család blogján osztotta meg.

Weboldalunk sütiket használ a hatékonyabb felhasználói élmény érdekében. (részletek)