Gyakran ismételt

Kérdések

A technológia nem igényel semmilyen speciális alapozást.

Talajcsavaros alapozással várakozási idő nélkül, azonnal megkezdhető az épület kivitelezése. Bármilyen talajtípus esetén alkalmazható, bármilyen időjárási körülmények között. 1 nap alatt kész és már épülhet is a ház.

Az általunk épített 17 cm vastagságú SIP paneleket 10 cm EPS hőszigeteléssel építjük, így a falak U-értéke 0,15 W/m²K, ami passzívház határérték.

A panelek külső OSB burkolatát speciális ragasztóval kötik meg. Egy ilyen egyedi szerkezet jobban ellenáll a tűznek, mint a többi hagyományos faanyag.  A polisztirol hőszigetelési termékek kizárólag közvetlen nyílt lánggal történő érintkezés esetén égnek, de az égéshő elvételét követően önkioltóan viselkednek.

SIP panelből bármilyen épület felépíthető. Hagyományos tetőzetű és modern, minimál stílusú épület egyaránt megépíthető. A könnyű, statikailag rendkívüli tulajdonságokkal bíró SIP panelek kiválóan alkalmasak épülettoldások, tetőtér-beépítések és emeletráépítések kivitelezésére is.

Egy 100 m2 nagyságú normál elrendezésű ház, kulcsrakészen 120-160 nap alatt felépíthető.

A SIP panelek az OSB4-es tábláknak köszönhetően vízálló tulajdonsággal rendelkeznek. Az általunk gyártott SIP panelekkel történő építkezés során a termék kötőelemei, tartozékai, úgymint PU ragasztó, valamint PUR habok ragasztói -10 C fokig ellenállnak a hidegnek, így a házat időjárástól és évszaktól függetlenül, szinte bármikor lehet építeni.

Vizes helyiségekben vízálló gipszkarton, flexibilis csemperagasztó, csempe, nem vizes helyiségekben normál gipszkarton ajánlott.

Az OSB4-es tábláknak köszönhetően, az épületet kívülről nem kell fóliázni, ellentétben az OSB3 táblákkal. Az OSB4 táblákra bármilyen külső szigetelés rögzíthető, akár kőzetgyapot, akár EPS szigetelés, amit dryvit rendszerrel, majd nemes vakolattal, egyéb kőburkolattal véglegesíthetünk.

Egy SIP házba bármilyen fűtési technológia beépíthető, de fontos megemlítenünk, hogy a kiemelkedően jó hőszigetelés és légtömör épületrendszereink miatt a legkevesebb energiát felhasználó rendszerek a legjobbak, mint pl a napelemmel egybekötött elektromos vagy infra fűtés. Egy ilyen rendszerrel akár nullázhatja is fűtési költségét!

A SIP házak egyik legnagyobb előnye a légtömör épületszerkezet. Ennek köszönhetően ezek az épületek kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, de pont a légtömör szerkezet miatt biztosítani kell az állandó légcserét a házban. Ezt minden esetben egy hővisszanyerős szellőztető gép tudja megoldani, ami lehet decentralizált – egyhelyiséges – vagy lehet központi szellőztető gép. Hogy mikor melyiket érdemes beépíteni és használni, arról a gépészeti tervezők tesznek minden esetben javaslatot.

Ma Magyarországon nem jelent többletköltséget az építtető számára a SIP építési technológia alkalmazása.

Az ADAM-HOUSE Innovatív Kft által gyártott SIP panelekre, illetve a hozzá tartozó épületszerkezetekre 30 év gyártói garanciát biztosítunk.

Kisebb súlyú tárgyak gipszkarton dűbel segítségével rögzíthetőek, nagyobbak (pl. konyhabútor), gipszkarton dűbellel, valamint faszerkezet csavarral a SIP panelbe rögzíthetőek.

Igen, a SIP panel technológia kifejezetten alkalmas passzívházak építésére. A passzívházak tervezése és kivitelezése részben eltér a hagyományos épületekétől, ezért kérje elérhetőségeink bármelyikén kollégáink segítségét ebben a témában.

A merev EPS szigetelőanyag és a SIP-ek gyártásában használt bevonatok ellenállnak a penész és a mikrobiális növekedés által okozott támadásoknak, ezért nem jelentenek táplálékot a kártevők számára. A SIP paneleket rágcsálók és rovarok nem károsíthatják.

fekete nyíl lefelé

Vedd fel velünk a kapcsolatot

hogy neked is segíthessünk az álomotthonod megtervezésében, illetve a pontos precíz kivitelezésben! Töltsd ki az alábbi űrlapot és már küldjük is neked a tájékoztatót az árakkal és felszereltségi listával!

Ünnepi nyitva tartás

Kerekharaszti gyártóüzemünk és hatvani irodánk téli leállás és azt követő leltár miatt 2023. december 18-tól 2024. január 5-ig zárva tart!

Szeretnéd látni egy SIP ház felépítésének teljes folyamatát?

Győző, az egyik kedves ügyfelünk lépésről lépésre dokumentálta egy Adam-House felépítésének teljes folyamatát: a tervezéstől az átadásig. Közös munkánkról készült fényképeit és tapasztalatait a család blogján osztotta meg.

Weboldalunk sütiket használ a hatékonyabb felhasználói élmény érdekében. (részletek)