BETÖLTÉS...

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A technológia nem igényel semmilyen speciális alapozást.

Talajcsavaros alapozással várakozási idő nélkül, azonnal megkezdhető az épület kivitelezése. Bármilyen talajtípus esetén alkalmazható, bármilyen időjárási körülmények között. 1 nap alatt kész és már épülhet is a ház.

Az általunk épített 17 cm vastagságú SIP paneleket 10 cm EPS hőszigeteléssel építjük, így a falak U-értéke 0,15 W/m²K, ami passzívház határérték.

A panelek külső OSB burkolatát tűzálló ragasztóval kötik meg. Egy ilyen egyedi szerkezet jobban ellenáll a tűznek, mint a többi hagyományos faanyag.  A polisztirol hőszigetelési termékek kizárólag közvetlen nyílt lánggal történő érintkezés esetén égnek, de az égéshő elvételét követően önkioltóan viselkednek.

SIP panelből bármilyen épület felépíthető. Hagyományos tetőzetű és modern, minimál stílusú épület egyaránt megépíthető. A könnyű, statikailag rendkívüli tulajdonságokkal bíró SIP panelek kiválóan alkalmasak épülettoldások, tetőtér-beépítések és emeletráépítések kivitelezésére is.

Egy 100 m2 nagyságú normál elrendezésű ház, kulcsrakészen 120-160 nap alatt felépíthető.

A SIP panelek EGGER TOP4 OSB-nek köszönhetően víztaszító tulajdonsággal rendelkeznek, ragasztói -10 C0 fokig ellenállnak a hidegnek, így a házat időjárástól és évszaktól függetlenül, bármikor lehet építeni.

Vizes helyiségekben vízálló gipszkarton, flexibilis csemperagasztó, csempe, nem vizes helyiségekben normál gipszkarton ajánlott.

A külső EPS hőszigetelő flexibilis csemperagasztóval vakolható (rabichálóval). Nemes vakolat hagyományosan felhordva, kő- vagy téglaburkolatú felület rögzítő szerkezetek felerősítésével készíthetők. Normál esetben vékony vakolat („dryvit”) a külső felületképzés.

Egy SIP házba bármilyen fűtési technológia beépíthető, de fontos megemlítenünk, hogy a kiemelkedően jó hőszigetelés és légtömör épületrendszereink miatt a legkevesebb energiát felhasználó rendszerek a legjobbak, mint pl a napelemmel egybekötött elektromos vagy infra fűtés. Egy ilyen rendszerrel akár nullázhatja is fűtési költségét!

A kiválóan hőszigetelt épületeinkben biztosítani kell a folyamatos légcserét. Ezt a feladatot egy automata szellőző berendezés látja el. Az általunk beépített berendezés képes 1 óra leforgása alatt, a házban lévő levegőt teljes egészében friss levegőre kicserélni anélkül, hogy a felfűtött lakást lehűtenénk. Berendezéseink téli-nyári üzemmóddal rendelkeznek.

Ma Magyarországon nem jelent többletköltséget az építtető számára a SIP építési technológia alkalmazása.

Az általunk épített szerkezetre 20 év, a beépített anyagokra a gyártói garancia érvényes, a beépítési munkákra 5 év.

Kisebb súlyú tárgyak gipszkarton dűbel segítségével rögzíthetőek, nagyobbak (pl. konyhabútor), gipszkarton dűbellel, valamint faszerkezet csavarral a SIP panelbe rögzíthetőek.

Igen, a SIP panel technológia kifejezetten alkalmas passzívházak építésére. A passzívházak tervezése és kivitelezése részben eltér a hagyományos épületekétől, ezért kérje elérhetőségeink bármelyikén kollégáink segítségét ebben a témában.

A merev EPS szigetelőanyag és a SIP-ek gyártásában használt bevonatok ellenállnak a penész és a mikrobiális növekedés által okozott támadásoknak, ezért nem jelentenek táplálékot a kártevők számára. A SIP modulokat rágcsálók és rovarok nem károsíthatják.

Hogyan épül egy Adam-House ház?Egyik ügyfelünk dokumentálta az egész folyamatot, tekintse meg!

Tudja meg, hogyan épül fel lépésről lépésre egy Adam-House ház! Győző a tervezéstől az átadásig dokumentálta a közös munkánkat, amelyet megosztott a család blogján. Kattintson, hogy testközelből láthassa az építkezés menetét az egyik kedves ügyfelünk szemszögéből!