BETÖLTÉS...

SIP TECHNOLÓGIA

MI AZ, HOGY SIP PANEL?

A SIP-panel nem más, mint két OSB lap közé egy speciális anyaggal beragasztott EPS szigetelőlemez alkotta építőanyag. Cégünk az OSB 4 Top építőlemezét használja, ami a legkorszerűbb a piacon.

Formaldehid-mentes, környezetbarát kötőanyagaival nem károsítja az egészséget, minden nemzetközi minősítésnek megfelel. SIP-panelekből egy komplett házat is fel lehet építeni, a különböző vastagságú panelek és I-OSB gerendák a padlózattól a tetőig, minden épületrész kivitelezésére alkalmasak.

A rendkívül jó hőszigetelő- és statikai tulajdonságuk miatt sokkal keskenyebb falszerkezetek szükségesek, így a mi házainkban több hasznos alapterület jut a családnak. Ráadásul egy 30 cm vastag külső fallal már elérjük a passzívház határértékének megfelelő hőszigetelést.

sip-technologia-emeletes-robbantott-haz-abra-01

SIP TECHNOLÓGIA

 

A SIP (Structured Insulated Panel) egyedülálló, rendkívül stabil és környezetbarát építési rendszer az alacsony energiafelhasználású és passzív épületek építéséhez. A szendvics szerkezetnek megfelelően, OSB építőlemezek közé EPS töltetet illesztenek, melyet egy speciális, tűzálló ragasztóval rögzítenek.

Ezzel az egyszerű megoldással egy kiváló statikai- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező hőhídmentes építőpanelt kapunk. Cégünk az OSB 4 TOP építőlemezét használja, amely garantáltan formaldehid-mentes és víztaszító tulajdonsággal is rendelkezik.

A SIP építési rendszert irányított üzemi feltételek között, tervezőink által előkészített gyártmánytervek alapján gyártjuk és ezek alapján vágjuk méretre, így az építkezés során nem keletkezik a megrendelő pénztárcáját terhelő hulladék anyag. Az önhordó SIP-panelek rendkívüli stabilitása miatt az épületek nem igényelnek külön vázszerkezetet, emiatt egy SIP-ház nagyon gyorsan felépíthető.

A SIP építési rendszere családi- és társasházak, közigazgatási épületek, termelési és ipari csarnokok, iskolák, szabadidős épületek és garázsok építésénél is használható. Mivel a SIP-paneles építési rendszer ideális megoldás a már meglévő épületek átépítésére és bővítésére, ezért más építési technológiákkal kombinálva is alkalmazható.

SIP HÁZAK ELŐNYEI

  • Tervrajz alapján pontos, méretre gyártott panelek, nincs hulladék anyag, nincs plusz költség
  • Gyors és pontos összeszerelés a helyszínen
  • Átadás kulcsrakészen 120-160 nap alatt
  • Garantáltan „rezsimentes” napelemes fűtés
  • AA++ energetikai besorolás
mi-az-a-sip-modul-magyarazat-atlatszo
  • 30 cm falvastagság, akár 6-7 m²-rel nagyobb hasznos tér (normál 100 m2 háznál)
  • Elektromos padló-, fal- vagy mennyezetfűtés helyiségenkénti szabályzással
  • Hő visszanyerő szellőző-berendezés

Napelem

A napelemes fűtéssel kapcsolatban a lényeg az, hogy a SIP-házak rendkívüli hőszigetelési tulajdonságát kihasználva infra fűtőfilmet telepítünk. Ezt lehet szerelni padlóba, bármilyen burkolat alá, falba, gipszkarton alá, vagy mennyezetre is, szintén gipszkarton alá.

A SIP kiváló hőszigetelése miatt eleve kevés energiát kell fűtésre fordítani, ezt pedig esetünkben napelemekkel tudjuk megtermelni, tehát ingyenesen. Ezt az teszi lehetővé, hogy a 2008-as energiatörvény rendelkezései szerint az áramszolgáltató köteles átvenni a magánszemélyek által napelemekkel megtermelt áramot. Ezt az áramot egy éves időszakon belül, bármikor visszavételezhetjük a szolgáltatótól, mégpedig ugyanazon az áron.

Napelem a gyakorlatban

Tehát a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a pl. nyáron megtermelt és a hálózatba feltöltött áramot télen is vissza tudom vételezni, ezért ingyen lesz a fűtése abból az energiából, amit nyáron feltöltött az áramszolgáltató rendszerébe.

A feltöltött és vételezett mennyiségeket egy oda-vissza mérő óra regisztrálja, melyet a napelemes rendszer beüzemelésekor az áramszolgáltató szerel fel, mégpedig ingyenesen.

Az épületek fűtési energiaigénye nemcsak hogy pontosan méretezhető, hanem ezek az energetikai számítások egyenesen kötelezőek, mert különben nem is kap lakhatási engedélyt az építtető. Ezekből a számításokból pedig pontosan tudjuk, hogy mekkora napelemes rendszert kell telepítenünk ahhoz, hogy a teljes fűtési energiaigényt és a meleg vízigényt is megtermeljük.

Ez az oka annak, hogy nyugodt lelkiismerettel tudjuk írásban is garantálni, hogy a méretezésnek megfelelő napelemes rendszer el fogja látni a fűtés áramigényét.

Automata szellőztető berendezés

A kiválóan hőszigetelt épületeinkben a szellőztetést egy hővisszanyerős automata szellőztető berendezés látja el. Teljes légcsere az egész házban, folyamatos friss levegő, téli-nyári üzemmód, automatikus vagy kézi szabályozással. A fűtés minden szobában külön szabályozható, de akár okosház-vezérlő is kérhető a teljes épületre.

Fűtési rendszer

Az igazi rezsicsökkentés az energia-önellátás!

A mi rendszereinkkel garantáltan ingyen fűtheti házát!

Az épületek fenntartási költségeinek több, mint 60%-át a fűtési költségek teszik ki. Létezik azonban egy megoldás, amellyel örökre elbúcsúzhatunk a fűtésszámlától! Igaz, kell ehhez egy jól szigetelt épület, de ez minden energia megtakarítással kapcsolatos dolog alapfeltétele. A dolgunk csak annyi, hogy kiválasszuk az igényeinknek és az épület jellegének leginkább megfelelő fűtési rendszert. Ez lehet elektromos padlófűtés, vagy akár infrafűtés is.

TŰZÁLLÓSÁG

A panelek külső OSB burkolatát sűrűn préselt fadarabokból készítik, amiket tűzálló ragasztóval kötnek meg. Egy ilyen egyedi szerkezettel jobban ellenáll a tűznek, mint a többi hagyományos faanyag (a Ds2-dO osztályban az EN 13501-1 szerint).

A panelek hőszigetelő magja, EPS-100 polisztirol a tűzzel szembeni viselkedés vizsgálata és a tűzveszélyességi osztályba sorolását az MSZ EN 13501 szerint végzik.  A polisztirol hőszigetelt termékek kizárólag közvetlen nyílt lánggal történő érintkezés esetén égnek, de az égéshő elvételét követően önkioltóan viselkedik.

ENERGETIKAI KÖVETELMÉNEK

energetikai-kovetelmenyek-adam-house

(A 2016-tól bevezetésre került új energetikai besorolás)

Az Európai Unió irányelveihez kapcsolódóan Magyarország 3 lépésben teszi meg az épületenergetikai követelményrendszer kiigazítását. Ez összességében kb. 40%-kal szigorúbb előírásokat jelent az épületek hőszigetelésével és energiaellátásával kapcsolatban. A hagyományos téglaépületek kivitelezése drágulni fog. Az alábbi információkkal segítséget nyújtunk az eligazodásban.

Az általunk forgalmazott épületszerkezetek és épületenergetikai rendszerek már most megfelelnek a majd csak 2020-tól érvényes legszigorúbb előírásoknak!

 Homlokzati határoló szerkezetek hő átbocsájtási határértékei:

A 2018. január 1-től előírt U-érték: 0,24 W/m²K
A 2020. január 1-től előírt U-érték: 0,20 W/m²K

2020-tól további szigorítások lépnek be, melyek közül a legfontosabbak pl. a megújuló energiák alkalmazása min. 25% részarányban (tehát vagy napelemet, vagy napkollektort kell felszerelni az épületre), valamint a hő visszanyerő szellőző-berendezés beépítése a megfelelő légcsere és páramentesítés biztosítása érdekében. Ezzel még mindig „csak” BB kategóriás lesz az épület.

Az AA, vagy ennél jobb besoroláshoz szükség lesz pl. a helyiségenkénti hőfokszabályzásra és részletes energetikai számításokra is. A SIP-házakhoz alapfelszereltségként tartozik a 0,15 W/m²K U-értékű falszerkezet, a 100%-ban napenergiával működő rezsimentes fűtés, helyiségenkénti hőfokszabályzással és a 98%-os hő visszanyerő képességgel rendelkező szellőző-berendezés is.

Így az épületek már most garantáltan elnyerik az AA++ minősítést!

TEKINTSE MEG RÉSZLETES ÁRLISTÁNKAT!

Hogyan épül egy Adam-House ház?Egyik ügyfelünk dokumentálta az egész folyamatot, tekintse meg!

Tudja meg, hogyan épül fel lépésről lépésre egy Adam-House ház! Győző a tervezéstől az átadásig dokumentálta a közös munkánkat, amelyet megosztott a család blogján. Kattintson, hogy testközelből láthassa az építkezés menetét az egyik kedves ügyfelünk szemszögéből!