Gyártási folyamataink

lefelé nyíl, vörös 2

A XXI. század építőanyaga

Napjainkban a SIP panelek csúcstechnológiai megoldást kínálnak a nem lakóépületekhez és az alacsony energiafelhasználású lakóépületekhez. A számítógépes tervezés és gyártás fejlődése lehetővé teszi a SIP panelek elképesztő pontossággal történő előállítását, hogy lapos, egyenes és teherhordó falakat építhessünk a technológiával. A SIP paneleket 100 mm-től 270 mm-ig terjedő vastagságban gyártjuk. A kivételes szilárdság és az energiatakarékos szigetelési értékek miatt a SIP panel a XXI. század építőanyaga.

A családi házak, ipari épületek, közintézmények vagy egyéb nagyobb beruházások, a piaci követelmények és a jelenlegi jogszabályok energiahatékonyabb és intelligensebb épületek megvalósítását igénylik. Az alacsony energiaigényű vagy passzív épületek tervezéséhez és kivitelezéséhez nyújtunk megoldást az ADAM-HOUSE SIP építési rendszerünkkel.

Az ADAM-HOUSE építési rendszerrel bármilyen egyedi formák tervei megvalósíthatók, nem kell feladni a kreativitását. A panelek szerkezete szinte bármilyen alakzat összeszerelését lehetővé teszi.

ADAM HOUSE sip panelei 5-50

Számítógépes tervezés és SIP panel gyártás

A SIP paneleket cégünk különböző vastagságban gyártja, ami a széleskörű felhasználást biztosítja. Használhatjuk külső és belső teherhordó falként, válaszfalakként, födémek, lapos- és magas tetők építéséhez. SIP rendszereink elemei bátran kombinálhatók más építési technológiával is.

A SIP építési rendszert irányított üzemi feltételek között, gondosan előkészített tervek alapján gyártjuk. A panelek méretre készülnek, ami által jelentősen lecsökken a szerkezetépítési munkák időigénye. Maga a panel továbbá stabil szigetelő maggal rendelkezik.

A SIP panel házak statikai paraméterei többszörösen magasabbak a hagyományos keretszerkezetű fa épületekénél és egyéb könnyűszerkezetes technológiákénál. Használatukat már évtizedek óta a legigényesebb klimatikus körülmények között tesztelik, főleg az USA északi részén, Kanadában és Alaszkán.

Méretpontos gyártási technológia, minimális építési hulladék

A SIP panelek gyártócsarnokban történő méretre vágása nagymértékben csökkenti az építési hulladék mennyiségét, így nem keletkezik az építtető pénztárcáját terhelő plusz költség.

ISO 9001 minősítés:
Biztosíték a színvonalas munkavégzésre

Hihetetlenül büszkék vagyunk rá, hogy Magyarországon kizárólag mi rendelkezünk a nemzetközileg elismert ISO 9001 minősítéssel. Rengeteg munkánk van benne, partnereinknek számára legyen ez biztosíték a színvonalas és minőségi munkavégzésre!

Mit jelent az ISO 9001 minősítés?

Az ISO minőségirányítási rendszerek elsődleges célja, hogy segítse a vállalkozásokat az egységesen magas minőségű szolgáltatások nyújtásában. Az egységes elvárási rendszer megköveteli az egységes színvonalat is. Emellett az ISO szabvány szerinti rendszerek hozzájárulnak a cégek gördülékenyebb és nyomon követhetőbb belső működéséhez is. Alkalmazásával és követelményeinek teljesítésével nő egy vállalkozás működési hatékonysága.

Az ISO minősítéssel rendelkező cégek több szempontból is versenytársaik előtt járnak:

  • Megkönnyítik saját belső működésüket
  • Kiküszöbölik a másként észrevehetetlen hibákból adódó fennakadásokat
  • Könnyebben elnyerik partnereik bizalmát, hiszen az ISO nemzetközileg elismert “jó híre” biztosítékot nyújt arra, hogy az adott cég színvonalasan végzi a munkáját

Az ISO minősítés ma már elvárás!

Környezetvédelem

A világszinten erősödő környezetvédelmi előírások olyan technológiák előretörését követelik, amelyek minimális károsanyag-kibocsátással járnak. A globális károsanyag kibocsátás közel 30%-áért az építőipar a felelős. A fa az egyetlen olyan negatív karbonlábnyommal járó építőanyag, amely teljes életciklusát tekintve képes megfelelni a jövőt alakító kihívásoknak és környezetvédelmi vállalásoknak.

Tanúsított építési rendszer

Az ADAM-HOUSE építési rendszere a Nemzeti Műszaki Értékelés A-14/ 2020 tulajdonosa.

Olyan építőrendszert szállítunk és biztosítunk partnereinek,, amely magában foglalja a szerkezet építéshez szükséges valamennyi alapanyagot, ideértve a szerkezeti gerendákat, KVH, BSH és egyéb faszerkezeteket, valamint a rendszer összeállításához szükséges kötő- és rögzítő elemeket. A panelek illesztéseihez különféle összekötő elemet, PU ragasztót, PUR-habot, tömítőanyagokat és tömítő szalagokat használunk. Valamennyi anyag az építőrendszer egyedi készletének része, így nincs szükség ezek utólagos beszerzésére. A SIP paneleket használó építési rendszert a faépületek kategóriájába sorolják, de fizikai és hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően jelentősen felülmúlja a hagyományos faszerkezeteket.

Garancia

30 év garanciát biztosítunk az építési rendszerre, ha a szerkezetet cégünk által képzett kivitelezők szerelik, betartva a minőségre vonatkozó előírásokat.

Képzés, tanácsadás, konzultáció

Folyamatos képzést és konzultációt biztosítunk az épületek tervezése és kivitelezése idején. A SIP panelek egyik legnagyobb előnye a szerkezet egyszerűségében rejlik, ugyanakkor rendkívül tartósak, stabilak és nagy nyomású terheléseket képesek elviselni. A három réteg (OSB4 + EPS + OSB4), valamint a gyártás során használt speciális ragasztó kiválóan alkalmas a keresztirányú és hosszirányú terhelések ellen. A tesztek kimutatták, hogy a SIP panelből épített többszintes épületek képesek ellenállni a több mint 7-es erősségű földrengésnek is.

Tűzállóság

SIP paneleket olyan speciális összetevővel – ragasztóanyaggal kezeljük, amely megfelel a modern és általánosan elfogadott szabványoknak. A panelek külső OSB burkolatát sűrűn préselt fadarabokból készítik, amiket egy speciális ragasztóval kötnek meg. Egy ilyen egyedi szerkezettel jobban ellenáll a tűznek, mint a többi hagyományos faanyag (a Ds2-dO osztályban az EN 13501-1 szerint).

A panelek hőszigetelő magja, EPS – polisztirol a tűzzel szembeni viselkedés vizsgálata és a tűzveszélyességi osztályba sorolását az MSZ EN 13501 szerint végzik. A polisztirol hőszigetelt termékek kizárólag közvetlen nyílt lánggal történő érintkezés esetén égnek, de az égéshő elvételét követően önkioltóan viselkednek.

Egészség

Nagyon fontos, hogy 100% -ban biztosak legyünk abban, hogy eredeti SIP paneleket gyártó céget választunk. Fektessünk nagy hangsúlyt a tanúsítványokra, amelyekben a környezeti teljesítménymutatókat rögzítik, valamint hogy a panelek valóban teherhordó funkciót is ellátnak, nem csupán vázkitöltő elemként funkcionálnak. A szükséges szabványoknak meg kell felelniük az OSB tábláknak, polisztirolnak és a ragasztónak is. Ezek a tényezők szükségszerűen befolyásolják a SIP panelekből épült ház lakóinak egészségét.

A hagyományos – OSB3 – táblák „E3” OSB osztályúak, amik nem megfelelő ragasztóval vannak kezelve. Mivel ezek az OSB táblák az európai normáknak megfelelően egy bizonyos határérték alatt vannak, használatuk csupán “nem javasolt” de nem tiltott. Viszont az így gyártott panelek hatalmas mennyiségű káros anyagot bocsátanak ki, ami rendkívül negatív hatással van a házban lakó emberek egészségére. Lakóépületek esetében kizárólag azok az OSB táblák felelnek meg, amik „E0” osztályú besorolást kapnak. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag nem bocsátanak ki káros anyagokat.

Mi a SIP panelek gyártási technológiája során környezetbarát OSB4 lapokat és égéskésleltetővel ellátott habosított polisztirolt használunk, valamint egy speciális minőségi ragasztót. Az ilyen panelek ártalmatlanok az ember egészségére és a lakóépületek bármely részében használhatóak. Természetesen ez tükröződik a költségekben, de az egészség kétségtelenül drágább és egyértelműen fontosabb!

ADAM HOUSE sip panel gyártása

SIP paneleink

Az általunk gyártott SIP panelek mérete 3000 mm × 1250 mm, egy panel súlya körülbelül 70 kg, a vastagsága pedig a telepítés helyétől függ általában. Külső teherhordó falakhoz 170 mm vastagságú paneleket használunk, belső falakhoz pedig – 100 mm, padlókhoz és tetőkhöz 270 mm SIP paneleket gyártunk.

A teherhordó SIP panelek 15 mm vastag OSB4 táblákból készülnek, közte 140 mm vastag EPS szigeteléssel. Az OSB4 lapok közti szigetelés lehet grafitos vagy hagyományos fehér is, attól függően, hogy hol és mire fogjuk az adott épületrendszert használni.

A gyártási folyamat eredménye egy szendvicspanel, amely kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal, alacsony ömlesztett sűrűséggel és nagy szerkezeti merevséggel rendelkezik.

Egy kis történelem

Frank Lloyd Wright SIP panel technológia

Frank Lloyd WRIGHT, építész

A SIP paneles házépítés egy kanadai technológia. Észak-Amerikában, Kanadában, az építők több mint 50 éve használják ezt a technológiát. A folyamat és a felhasznált anyagok minden részlete módosult, modernebb és innovatívabb lett természetesen, de a szendvics szerkezet a mai napig megmaradt. A szerkezeti szigetelésű panelek (SIP) koncepciója 1935 -ben kezdődött a Wisconsin állambeli Madison -i Erdészeti Termékek Laboratóriumában (FPL). Az FPL mérnökei feltételezték, hogy a rétegelt lemez burkolata elviselheti a szerkezeti terhelés egy részét a külső falú alkalmazásokban. A szerkezeti szigetelt paneleik prototípusa (SIP) a panelben lévő kerettagok felhasználásával készült, strukturális rétegelt lemez burkolattal és hagyományos szigeteléssel kombinálva.Ezeket a paneleket tesztházak építésére használták, amelyeket több mint 30 éven keresztül folyamatosan ellenőriztek, ez idő alatt az FPL mérnökei tovább kísérleteztek új tervekkel és anyagokkal.

structural insulated panel system

Frank Lloyd Wright a 30-as években kifejlesztett új építészeti formája. Az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Ausztráliában, Nagy-Britanniában, a skandináv országokban és Németországban is elterjedt technológia.

A híres építész, szerkezeti szigetelésű paneleket használt néhány megfizethető árú usoniai házban, amelyeket az 1930 -as és 1940 -es években építettek. A SIP -ek komoly ugrást tettek a technológiában, amikor Wright egyik tanítványa, Alden B. Dow, a The Dow Chemical Company alapítójának fia, 1952 -ben megalkotta az első habmaggal rendelkező SIP panelt, és ezekből építette fel az első SIP otthonokat. A Midland MI -ben épült házak még mindig lakottak, és hosszú élettartamukról tanúskodnak.

Az 1960 -as években a merev habszigetelő termékek könnyen hozzáférhetővé váltak, és az 1980 -as évekbeli orientált szállapok (OSB) révén kifejlesztettek egy szerkezeti panelt, amelynek eredményeképpen a mai ismert SIP paneleket gyártják.

Az 1990 -es években a SIP -ek fejlett számítógépes gyártási (CAM) technológiát fejlesztettek ki. Ezeknek a rendszereknek a használatával számítógépes építészeti rajzok (CAD rajzok) konvertálhatók, hogy az automatizált vágógépek SIP -eket készítsenek az épület egyedi tervezéséhez. A CAD -CAM technológia korszerűsítette a SIP gyártási folyamatot, és további munkaerő – munkaidő megtakarítást hozott az építőknek.

Frank Lloyd Wright SIP panel technológia

Frank Lloyd WRIGHT, építész

ADAM HOUSE gyártmánytervezés 2

Gyártmánytervezés

A gyártmánytervezést jelenleg a SEMA CAD/CAM szoftver használatával végezzük. Az alkalmazások köre minden területet magában foglal: a 2D/3D CAD tervezéstől, a fotorealisztikus vizualizációtól, a számítástól és a pályázat előkészítésétől egy gombnyomással, az architektúra, a gyártási tervek és a munkarajzok, valamint az alkatrészlisták megjelenítéséig.

A gyártmányterveknek köszönhetően ellenőrzött üzemi körülmények között készül el a megrendelt épület minden részlete, így milliméter pontosan készül el minden panelünk és épületünk.

Egy teljes értékű építési rendszert kínálunk, amely magában foglalja az összes építéshez szükséges anyagot. A paneleket a projekt dokumentációja szerint gyártjuk ellenőrzött üzemi körülmények között, így az építkezés területén már nincsenek további munkálatok, amivel időt és pénzt takarítunk meg.

Melyik vállalkozásokat tartják a legjobbaknak
a SIP panelek gyártásában?

Mi a titok?

Először azt fogjuk mondani, hogy a kanadai építési technológia hazánkban nemrégiben vált népszerűvé, szemben más európai országokkal, ahol már az 50-es években volt kereslet a technológiára. Maga a SIP panel két OSB4 lemezből áll, amelyek között egy szilárd polisztirolhab réteg van.

Más technológiát használó cégek gyakran úgy tüntetik fel, hogy a SIP panelek használata nem megbízható, nem biztonságos, és általában nem világos, hogy az ilyen „szendvics” miként készül, milyen anyagokból és meddig marad ép a szerkezet. Ez csupán azért van, mert a gyártási technológiát, valamint a hozzá szükséges ipari berendezéseket és a gyártáshoz szükséges anyagokat nem megfelelően ismerik.

Az ADAM-HOUSE SIP panelek ideálisak olyan ház építéséhez, amely megfelel a tartósság és a környezetvédelem követelményeinek.

A SIP panelek, amelyeket üzemünkben gyártunk, 15 mm vastag OSB4 táblából és 140 mm vastag szigetelésből állnak. A modern és speciális berendezések, valamint a minőség-ellenőrzéssel kombinált gyártás lehetővé teszi, hogy nagy pontosságú és kiváló minőségű paneleket állítsunk elő.

A 15 mm vastag OSB4 táblák, valamint az általunk használt speciális ragasztó teszik lehetővé, hogy teherhordó, vízálló építési terméket állítsunk elő. Az EPS szigetelő táblák egy darabban, az általunk kívánt méretre van gyártva. A ragasztás egy speciálisan kialakított ragasztógépen keresztül történik, majd egy présgépben, egy előre meghatározott nyomással kerül véglegesítésre, egészen a ragasztó kezdeti kötéséig.

Az így létrehozott szendvics szerkezet sokkal ellenállóbb és tartósabb mint a „sip panelnek” becézett társaik, amik 12 mm vastag OSB3 lapokból és darabokban összerakott szigetelésből vannak elkészítve.

lefelé nyíl, vörös 2

Melyek az ADAM-HOUSE gyártásának és termékeinek előnyei?

A SIP panelek minden nagyobb gyártója arra összpontosít, hogy a gyártási folyamatot automatizálni kell az egyes szakaszok irányításával. A SIP panelek gyártásának előnyei ebben az alkalmazásban a következők: poliuretán ragasztó felhordása automatikus állomás használatával, amely kiküszöböli az esetleges hibákat, a ragasztó egyenletes felhordása a panel teljes szélességén. Ilyen rétegsűrűség mellett a habosított polisztirol és az OSB4 lemez a lehető legszorosabban lesz rögzítve, mindegyik panelt hidraulikus hengerek alá helyezzük, ami garantálja az egyes panelek szilárdságát. A vágás minőségéért és pontosságáért a panelek vágására szolgáló speciális panelvágó fűrészgép a felelős.

Mi saját gyártósorral rendelkezünk, ennek köszönhetően mindössze 2-3 nap elegendő egy teljes épületszerkezet legyártásához. A gyártósor jellemzője, hogy speciális technológiát alkalmaz a ragasztó felhordására. Üzemünk mind a SIP panelek, mind az előre gyártott házak tervezésével és gyártásával foglalkozik. Nagy termelési kapacitás,
csak kiváló minőségű és bevált alapanyagok használata, a gyártás minden szakaszának gondos ellenőrzése. Mindez lehetővé teszi a cégünk számára, hogy garantálja az egyes panelek végső minőségét.

ADAM-HOUSE-logo
ADAM HOUSE sip panelei 1

Ha SIP ház,

akkor ADAM-HOUSE!

akkor
ADAM-HOUSE!

Az ADAM-HOUSE Innovatív Építőipari és Ingatlanfejlesztési Kft. a SIP építkezési rendszer magyarországi gyártója. Kerekharaszti székhelyű gyártóüzemünk gyártási kapacitása évi 150.000 m2 SIP panel.

Biztosítjuk

SIP panel gyártása

A gyártást

A SIP építési rendszer gyártását és szállítását, beleértve a szerkezetépítéshez szükséges összes kötőelemet, csavarokat és egyéb vasalatokat, rögzítő elemeket.

SIP ház rendszerek tanácsadás

A tanácsadást

A SIP építési rendszerhez kapcsolódó szakmai konzultációt, szemináriumot és építési tanácsadást.

SIP ház rendszerek tervezése

A tervezést

A szerkezeti előkészítést valamint gyártmánytervek elkészítését.

SIP ház rendszerek képzése

A képzéseket

Képzéseket, konzultációkat és előadásokat az építészeti és tervező társaságokkal és egyetemekkel.

A SIP technológia számos előnyt nyújt a felhasználók, építészek, tervezők és befektetők számára

Dizájn flexibilitás

A panelszerkezet az épületek tervezésénél nagy flexibilitást kínál anélkül, hogy más építészeti rendszerekkel kellene kombinálni, ami által nem jönnek létre hő-hidak.

Építészeti előnyök

A méretre gyártott panelek a hagyományos keretszerkezetű épületekkel szemben mintegy 60%-kal redukálják a szerelési időt. A 3-4 képzett munkásból álló csoport a szerkezetépítést gépek alkalmazása nélkül néhány nap alatt elvégzi. A száraz építési folyamatot az építést bármilyen időjárás mellett lehetővé teszi.

Hőszigetelés

A panelek a kisebb vastagságuk ellenére kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezáltal a hagyományos keretszerkezetű épületekkel szemben az épület hasznos alapterülete 10%-kal megnövekszik, miközben a fűtési költség 60%-kal csökken. A szigetelő mag stabil, és évtizedek múlva sem veszít a kedvező paramétereiből.

Magas szilárdság

A panelszerkezet elkészítését követően az építészeti rendszer monolitikus burkolatként viselkedik, amely magasabb statikai paraméterekkel rendelkezik, mint a hagyományos keretszerkezetű könnyűszerkezetes épületek. Az épület ezért erős és szilárd hatást kelt, amely kész állapotban nehezen különböztethető meg a hagyományos módszerekkel épített építményektől

Légmentes zárás – légtömör épületszerkezet

A légmentesen zárt szerkezet ideális a modern szellőztetőrendszerekhez, amely csökkenti az energiaköltséget és javítja a belső légtér minőségét.

fekete nyíl lefelé

Vedd fel velünk a kapcsolatot

hogy neked is segíthessünk az álomotthonod megtervezésében, illetve a pontos precíz kivitelezésben! Töltsd ki az alábbi űrlapot és már küldjük is neked a tájékoztatót az árakkal és felszereltségi listával!

Ünnepi nyitva tartás

Kerekharaszti gyártóüzemünk és hatvani irodánk téli leállás és azt követő leltár miatt 2023. december 18-tól 2024. január 5-ig zárva tart!

Szeretnéd látni egy SIP ház felépítésének teljes folyamatát?

Győző, az egyik kedves ügyfelünk lépésről lépésre dokumentálta egy Adam-House felépítésének teljes folyamatát: a tervezéstől az átadásig. Közös munkánkról készült fényképeit és tapasztalatait a család blogján osztotta meg.

Weboldalunk sütiket használ a hatékonyabb felhasználói élmény érdekében. (részletek)