LOADING...

(Magyar) Azonnali mentalitásváltást és a betonnal való leszámolást sürgetik

Comments (2)

Feltehetően nem az a helyes út, hogy számoljunk le a betonnal – kell, hogy legyen valami arany középút…
A fával történő építészet pont hasonló, vagy még rosszabb gondokat okoz, mint a betonos; gondoljunk csak Horvátország, Dalmácia letarolt részeire., a fák Velencének estek áldozatul, és a velenceieknek annyi eszük volt, hogy nem a saját fáikat használták (értsd: Velence cölöpalapozás).

Könnyen lehet harcosan azt mondani, hogy ezt, vagy azt ne! Elfogadható indok az ökolábnyom csökkentése. És?! Mi legyen helyette? A fa nem nagy ötlet, az majdnem biztos.

Szerintem kell ez is, az is. Hogy mi az optimális arány? Na, ezt sakkozzák ki az okosok!

A fával való építkezésnél sokaknak jut az eszébe, hogy hol mennyi fát kell kivágni az építkezésekhez. A valóság viszont az, hogy nem az ilyen építkezések rombolják a bolygót – mintahogy a cikkben is olvasható -, hanem a bányászat és az egyéb hozzáköthető munkálatok. A legtöbb fafeldolgozó – mint például a mi partnereink is – fenntartható erdőgazdálkodásokból származó faanyagokból dolgoznak és termelnek.
A mi véleményünk az, hogy a fa igenis nagy ötlet és bízunk abban, hogy a mi hazánk is rövid időn belül felzárkózik a nyugati fejlett országokhoz és egyre többen állnak át az energiatakarékos és környezettudatos építkezésre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *