BETÖLTÉS...

Cikkek ezzel a címkével: "SIP ház"

16jan

Legyen partnerünk, legyen Ön is SIP ház építő!

szerző: Adam - House

Magyarországon a készházak, valamint a könnyűszerkezetes házak elterjedése, építési számának növekedése jelentősen pozitív irányban változott meg az utóbbi években. 2021-ben duplázódni látszik az eddigiekhez képest, ami jelentősen felborítja a kivitelezői kapacitásokat. A cégek nagy részének már betelt a naptára, létszám bővítésre pedig alig, vagy szinte nincs is lehetőség, hiszen a munkaerő piac ebben az iparágban már jelentősen lecsökkent.

Egy hagyományos téglaépítésű ház szerkezetépítéséhez szükség van 5-7 fő tapasztalt munkaérőre. Megfelelő segédekre és valóban megfelelő kőművesekre, akik nem csak a vidómegosztókon tanulták a szakmát. Több hét, vagy akár hónap is lehet egy ilyen ház felépítése, pláne ha valóban minőséget szeretnénk elérni és valljuk be, hosszútávon csak az a kifizetődő egy kivitelezőnek.

 

 

Hogyan lehet tehát 2021-ben több házat felépíteni kevesebb munkaerővel, rövidebb idő alatt, ráadásul mindezt úgy, hogy megfeleljünk a kiváló minőségnek és az egyre szigorodó energetikai besorolásoknak? A válasz már egyszerű: SIP ház építéssel!

Cégünk kizárólag SIP panel rendszereket gyárt és értékesít kivitelezőknek és partnereiknek. Minden szükséges engedéllyel, tanúsítvánnyal és teljesítménynyilatkozattal rendelkezünk, amivel bármilyen típusú és formájú épület felépíthető a mi rendszereinkkel. Kizárólag EREDETI SIP Paneleket gyártunk és forgalmazunk! Miért is emeljük ki hogy EREDETI? Mert mi nem használunk a termékeinknek fantázianeveket, nem csak légbőlkapva rámondjuk a termékre hogy SIP panel, SIP ház stb. A mi NMÉ engedélyünk valóban SIP Panelre szól, hiszen EREDETI. Ez ellenőrizhető bárkinek, aki az ÉMI honlapján kicsit jobban utána néz.

Magyarországi gyártóüzemünk kapacitása jelenleg évi 150.000 m2 SIP Panel, ami kb 1250 db családi háznak felel meg.  Állandó raktárkészlettel rendelkezünk, így átlagosan 5-10 munkanap alatt tudjuk kiszolgálni SIP ház építő partnereinket.

A SIP rendszereink, valamint hozzá tartozó elemei méretre vágva kerülnek kiszállításra, így a helyszínen már nincs szükség további munkálatokra. Ennek köszönhetően nem keletkezik építési hulladék a kivitelezés folyamán, valamint az építési idő is jócskán lerövidül, mivel a méretre vágások már cégünk üzemében megtörténik.

Minden SIP panel és hozzátartozó kötőelem beszámozva és jelölve, egy kivitelezési útmutató szerint kerül kiszállításra, ezért elegendő mindössze 3-4 gyártói tanácsadáson részt vett munkatárs ahhoz, hogy egy átlagos családi házat felépítsen mindössze 3-4 nap alatt szerkezetkészen. A SIP házak kivitelezésének egyik legnagyobb előnye a gyorsaság, hiszen a szerkezetépítés folyamán egy munkafázis alatt felépítésre kerül a szigetelt teherhordó falszerkezet.

 

 

Ezzel bármely technológiával szemben, akár 50%-al gyorsabb kivitelezéseket érhetünk el, amivel Ön a cége hatékonyságát és kapacitását könnyedén növelni tudja anélkül, hogy nagyobb erőforrásokat kelljen mozgósítania.

A SIP Panelek építése során nincs szükség darura sem a lerakodáshoz sem az építéshez. Nem terheli a kivitelezőket felesleges logisztikai és egyéb adminisztratív költség. Bármely építési területre kiszállítható, hiszen könnyedén mozgatható rendszerelemekről van szó. Minden építési projekthez cégünk készít egy kivitelezési útmutatót, amivel az Ön munkatársai könnyedén és gyorsan elkészíthetik a ház teljes fő- és válaszfal szerkezetét, vagy akár komplett tetőszerkezetét is.

Kivitelező partnereinket igyekszünk mindenben támogatni és segíteni, ezért akár a teljes generáltervezési munkákat elvégzi cégünk az Ön ügyfeleinek is. Bemutatótermünkben örömmel segítünk partnereink tárgyalásán, ügyfelekkel való egyeztetésén. Teljes háttértámogatást biztosítunk minden partnerünknek, hogy minél könnyebben és problémanetesebben tudjanak saját munkálataikra és kivitelezéseikre koncentrálni.

 

Nálunk nincs csatlakozási díj, nincsenek éves kötelező befizetések! Nincsenek rejtett költségek és egyéb kiadások. Azért dolgozunk, hogy kivitelezőinket, megrendelőinket támogatni tudjuk a projektek megfelelő megoldásában!

Tehát ha Ön kivitelezőként keres házépítéseihez innovatív megoldásokat és technológiát…

Ha érdekli, hogy hogyan tud egy 3-4 fős csapat 3 nap alatt szigetelt szerkezetkész házat építeni…

Ha bővítene kapacitásán…

Akkor az ADAM-HOUSE által gyártott SIP paneles építési rendszer a jó választás Önnek!

Magyarországi gyártóüzem!

30 év gyártói garancia!

Valóban SIP panelre szóló NMÉ engedély!

Ingyenes képzések a SIP rendszerrel történő építkezéshez!

Akár teljes generáltervezési támogatás!

 

 

Mindezt miért? Nagyon egyszerű!

Mert ha SIP ház, akkor ADAM-HOUSE!

 

Várjuk jelentkezését elérhetőségeink bármelyikén!

3febr

A polisztirol környezetbarát szigetelőanyag?

szerző: Adam - House

2015-ben a polisztirol hőszigetelést először az ECO (Építőanyagok Környezetvédelmi Szervezete) minősítette kiemelkedően környezetbarát szigetelőanyagnak. A szervezet a gyártástól az újrahasznosításig terjedő teljes életciklust vizsgálta. 

20 18-ban a svájci Büro für Umweltchemie összehasonlító vizsgálatokat végzett fehér és szürke EPS-sel, kőzet- és üveggyapottal, üveghabbal, PUR/PIR anyaggal, XPS-sel és néhány alkalmazási területen természetes anyagokkal kivitelezett hőszigeteléseken.

Nem meglepő módon az EPS alapú rendszerek vizsgáztak a legjobban.

A hőszigetelő anyagokat vizsgált a kutatás, mely magában foglalja a gyártást, a szállítást, a tárolást, a felhasználást, valamint az újrahasznosítást is. Mindegyik felhasználási pont valamilyen mértékben környezetszennyező, de ez elmondható az összes építőanyagról. Az összesített szempontrendszer szerint az építőiparban használt más hőszigetelő anyagokkal összevetve a grafit adalékos polisztirolhab még természetes alapanyagú hőszigeteléseket is maga mögé utasított a környezet kímélését vizsgáló megmérettetésben, mely megdöbbentő eredmény, hiszen a sok marketing maszlagban előszeretettel vissza-vissza köszön a természetes alapanyagok használata.

Miért is környezetbarát a polisztirol hőszigetelés?

Egyetlen liter kőolajból készített EPS (polisztirol) hőszigetelés 200 liter fűtésre felhasznált földgázt, vagy kőolajat takarít meg azáltal, hogy kiemelkedő teljesítménnyel szigeteli házainkat.
A polisztirol gyártás minimális környezetszennyezéssel jár, maga a hab polimerek habosításával készül, melyhez gőzt használnak fel a gyárakban, az elkészített polisztirol golyókban levegő van, ezeket szintén gőzzel formázzák tömbökké. A gyártásnál 1% a hulladék, melyet ott nyomban újra lehet hasznosítani.
Egy 1 m3-es (1x1x1 méteres) polisztirol tömb a nyomószilárdságától függően, hogy az padlóban, falban, födémben helyezik majd el 12-30 kg között van, ez súly képviseli a polisztirolt, a többi cca. 98% térfogatot a levegő tölti ki és mint tudjuk az az egyik legjobb hőszigetelés. Mivel a polisztirol nagyon könnyű, ezért a szállítás, rakodás is kisebb mennyiségű szennyezést jelent a környezetre.

Tehát a polisztirol legfőbb jó tulajdonsága, hogy nagyon jó hőszigetelő mely tulajdonságát az éltető levegő biztosítja.
Amikor több évtized után a házat felújítják, vagy elbontják, a polisztirol szigetelésből újra polisztirolt tudnak gyártani, azaz 100%-ban újrahasznosítható.

 

 

Fokozott hőszigetelés biztonságosan!

Bár a gyártók folyamatosan vizsgálják az ÉMI szentendrei laboratóriumában az expandált polisztirolhab hőszigetelő rendszerek tűzvédelmi tulajdonságait, a MEPS saját vizsgálatot is lebonyolított. A tesztre azért volt szükség, mert a január elsejétől életbe lép az új épületenergetikai szabályozás, és már csak közel nulla energiaigényű középületeket lehet átadni. A fokozott hőszigetelési igény miatt vastagabb és hatékonyabb hőszigetelésre lesz szükségünk. A kérdés tehát az, hogy ezek is ugyanolyan biztonságosak-e, mint az energiát pazarló régebbi épületek? Ezért a kísérlet során 30 cm vastag grafit adalékos EPS került a falra. A vizsgálati tűzhatást az előírás szerinti légszáraz, 650 kg tömegű fenyőfa máglya elégetése adta, a gyors gyújtást 10 kg dízelolaj biztosította. A háromnegyed órás vizsgálat során a hőszigetelő rendszerek a várakozásnak megfelelően jól vizsgáztak, és elérték a maximális, 45 perces határértéket. A nagy vastagságú, hatékony EPS hőszigetelések tehát ugyanolyan biztonságosak, mint a régi megoldások.

Tehát a polisztirol legfőbb jó tulajdonsága, hogy nagyon jó hőszigetelő mely tulajdonságát az éltető levegő biztosítja.
Amikor több évtized után a házat felújítják, vagy elbontják, a polisztirol szigetelésből újra polisztirolt tudnak gyártani, azaz 100%-ban újrahasznosítható.

A polisztirolt ledarálás után könnyűbeton alapanyagként hasznosíthatjuk legegyszerűbben újra, de polimerizációval szét tudják bontani alkotóelemeire és újra polisztirolt tudnak abból előállítani. Ez csak nagyon kevés hőszigetelő anyagról mondható el. Képzeljük el a cellulózt, vagy a fagyapotot, ott csak az elégetés lehet az újrahasznosítás, ahol hőt nyerhetünk vele és némi károsanyag- kibocsátást.

Nagyon fontos, hogy a polisztirol nem veszélyes anyag, de tilos a szemétbe dobni, helyette a hulladékudvarokban kell elhelyezni azt, ahol a környezet károsítása nélkül 100%-ban újrahasznosítják.

A lakások és családi házak külső hőszigetelése használt polisztirol nem azonos a háztartásban, vagy a csomagolóiparban használt polisztirol anyagokkal. Míg egy számítógép, vagy mosógép dobozában a polisztirol ütés – és rezgéscsillapító funkciót szolgál, addig egy családi ház külső falain, padlójában, födémszerkezetében a legfőbb cél a hőszigetelés, valamint a habszigetelés, de nagyon fontos az is, hogy a polisztirol szigetelés a lakótér szigetelése mellett tűzálló is legyen, ezért égésgátló anyag is szerepel a receptúrában.

Az EPS anyag nem okoz allergiát, nincs kipárolgása, hiszen a polisztirol golyók egymáshoz ragasztása gőzöléssel és nem ragasztással történik.

Az EPS élettartama pont annyi lesz, mint a felépített családi ház életciklusa, mert akár 100 év felett sem veszít a szigetelő képességéből.

2021. január elsejétől már csak olyan épületek kaphatnak használatba vételi engedélyt, melyek megfelelnek a közel nulla energiafelhasználás kívánalmainak. Gondoljunk bele, hogy ha az összes családi ház és lakás közel nulla energiával működne, akkor akár 50%-kal is csökkenhetne a károsanyag- kibocsátás és az energia felhasználás.

Cégünk készház építőanyagának, – a SIP paneleknek – egyik legfontosabb kiegészítője az EPS, az EGGER OSB 4 TOP lemezek mellett. Mindkét alapanyag teljeséggel újrahasznosítható bizonyos feltételek mellett.

források:

https://meps.hu/muszaki-ismertetok/

https://www.austrotherm.hu/tudastar/klimavedelem-tervezz-veluenk-egy-eletre-vagy-kettore